dimarts, 4 de març del 2014

Consulta, consulta, consulta...



Reflexions a l'entorn del manfest  "Per un referèndum tant sí com no" 

No he signat el manifest. La meva aposta clara i decidida no és altra que el Full de Ruta  que aprovarem en la Assemblea General de l'ANC que tindrà lloc a Tarragona el proper 5 d'abril.

Dit això, personalment estic completament d'acord amb algunes de les frases que s'expressen en el dit manifest.

El referèndum és la clau. Necessitem fer la consulta sigui com sigui. És la clau que ens ha d'obrir les portes de la independència. Diu el manifest: no hi ha mecanisme més participatiu democràtic i legitimador, perquè fa explícita d’una manera molt més clara el mandat de la voluntat popular, tant dels qui estan a favor de la independència com dels qui hi estan en contra.

Els partits polítics són un element clau en el procés. Són, evidentment, indispensables i tenen la seva funció que és de les més importants. No podem, però, deixar-ho tot en mans NOMÉS dels partits polítics. No seria ni bo ni convenient per al procés.

Eix nacional i eix social són dues cares de la mateixa moneda. Volem la independència per construir un nou Estat, més democràtic, més just, més lliure. Un Estat de futur.

No poder fer la consulta seria evidentment un frau a la democràcia (manifest sic)

Consulta, consulta, consulta..... És el camí.

El Full de Ruta de l'ANC 2014-2015 ho expressa clarament: 

En el punt del procés on estem, l'objectiu prioritari del poble català és la celebració de la consulta el 9 de novembre de 2014 com a fórmula internacionalment més acceptada d'accedir a la independència en un marc democràtic.

I afegeix: L'ANC considera, però, que la societat catalana ha d’estar preparada i disposada a actuar en qualsevol dels escenaris polítics que es puguin arribar a produir.

Consulta, consulta, consulta... Hi tenim dret i la farem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada