dimecres, 10 de desembre del 2014

Exigim perquè hi tenim dret!

“No es pot tornar als despatxos allò que ja és de la gent, perquè s’ho ha guanyat”
Exigim unitat. Exigim acord i consens. I no estem exigint un impossible. L’acord i el consens sigui possible, cal començar a parlar sobre el QUÈ i el PER QUÈ d’aquestes eleccions.
L’objectiu només pot ser un: obtenir una majoria àmplia de diputats disposats a tirar endavant el procés de transició cap a la República catalana independent. Alhora, i perquè el resultat sigui inqüestionable, aquests diputats han de significar també la majoria absoluta de vots emesos.
Com hi arribem? Cal acordar un programa electoral i un full de ruta comuns a l’entorn dels següents punts: declaració de sobirania, proclamació d’independència, marc legal provisional, creació d’estructures d’Estat basades en els principis de regeneració democràtica i de justícia social, inici d’un procés constituent que sigui participatiu i referèndum. Aquests punts són els que permetran bastir la majoria política i social necessària.
Una vegada s’arribi al consens entre tots els actors polítics i socials, caldrà enfrontar-se al tema del COM.
Amb un programa electoral i un full de ruta comuns la candidatura unitària és del tot possible i necessària. Només caldrà que estigui integrada per persones que representin la transversalitat de forces polítiques i socials que s’ha obtingut mitjançant l’acord previ sobre el programa i el full de ruta.
El QUAN és irrenunciable i ha de permetre que a la primavera del 2015 tinguem un nou Parlament ja constituït que pugui posar en marxa el full de ruta pactat cap a la independència. 
I tot això ho exigim... aquest és el verb més adequat... Exigim perquè ens ho hem guanyat, perquè tenim dret a fer-ho!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada