dimecres, 8 de juliol del 2015

Comunicat ANC sobre la llista per la independència



El mandat dels socis i sòcies expressat en la passada consulta del 3 i 4 de juliol aposta clarament per assolir la màxima transversalitat i unitat per tal de donar sentit plebiscitari a les eleccions del 27s. A partir d’aquest mandat l’Assemblea Nacional Catalana assumeix la demanda expressada pel president Artur Mas de lideratge des de la societat civil per fer del 27s un plebiscit guanyador.

L’ANC, tenint en compte les propostes i parers expressats per les altres entitats civils i partits polítics, ha pres la decisió d’impulsar una llista per al 27s que sigui liderada per la societat civil. Aquesta llista ha de representar tota la transversalitat i sensibilitats ideològiques de la societat i ha de superar el debat propi d’unes eleccions autonòmiques. És per aquest motiu que es vol impulsar una llista sense pes de polítics en actiu.

La llista per la independència ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil.. Aquesta proposta guanyadora contemplarà tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s’assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a Estat independent. L’ANC treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27s.

Aquesta proposta es traslladarà a les altres entitats, especialment Òmnium Cultural i AMI, i a tots els partits sobiranistes que donen suport a la independència per tal de consensuar-la i fer-la realitat.

En el procés de diàleg amb els actors sobiranistes l’ANC no realitzarà declaracions públiques fins que s’acordi la proposta final.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada