Pàgines

dissabte, 16 de setembre del 2017

El retorn a la dictadura?: El programa no emès de Vull una resposta


No podran res davant d'un poble decidit, valent i fort.
Que no ens guanyi la por, el demà avui és nostre


Declaració Universal dels Drets Humans. Article 19

Tota persona té dret a la llibertat d'opinió i d'expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

El mes de novembre de 2012 emetíem el primer programa de Vull una resposta. Des de llavors fins al 27 de juliol de 2017 hem emès un total de 213 programes (207 dels quals es poden visionar a ETV a la carta). Hem pogut viure setmana a setmana l’evolució del procés independentista. Hem intentat aclarir conceptes, comentar informacions, declaracions i els diversos escenaris polítics que hem anat vivint. Hem presentat entitats, organitzacions, projectes, llibres... a l’entorn del procés d’independència. La lluita per un Estat independent que sempre hem volgut presentar com només una eina per construir un país millor i una societat més justa, més lliure i més democràtica.

El passat dijous 14 de setembre iniciàvem la sisena temporada ininterrompuda d'emissió. El programa, però, no es va poder emetre en directe, com era habitual. La llarga ombra del feixisme va arribar fins a ETV Llobregat. Com en un túnel del temps ens traslladàvem als pitjors temps de la dictadura quan la censura franquista reprimia la llibertat d'expressió.

En aquests moments ¡ignorem si aquest programa podrà ser emès amb la normalitat habitual. Ignorem si, després de 5 anys, podrem continuar fent el Vull un resposta.

Al segle XXI, però, és inútil intentar silenciar les idees i les opinions. Tothom que ho vulgui pot veure el primer programa de la sisena temporada del Vull una resposta. El teniu al principi d'aquest article i el podeu veure clicant aquí.


L'equip del programa, Magda Gregori, Josep Pedrol, Xavi Portet i jo mateix continuarem fent, d'una o altra manera, el Vull una resposta. Considerem que en una democràcia ningú pot posa fronteres a la llibertat d'expressió. Cap instància, ni política, ni judicial, ens pot dir què hem de dir i què hem d'emetre per televisió.

El meu agraïment a tots els que durant 5 anys heu fet possible el Vull una resposta. Els que ens seguiu, ja sigui per televisió o per Internet. A tots els convidats, ja que ells són el centre del programa. I, sobretot, a la Magda, el Josep i el Xavier que, amb el seu esforç i qualitat humana i professional, han aconseguit i encara aconsegueixen fer realitat setmanalment el Vull una resposta.

I, també, a tota la gent d'aquest gran televisió, sempre al servei del país des del 1983, que és ETV Llobregat.

Tot seguit, l'entrada del primer programa de la sisena temporada:

El calendari polític bull. I nosaltres intentarem anar analitzar-lo setmana rere setmana. Segur que no serà un camí de roses però intentarem sempre posar-hi un bon somriure.

Arrenquem la sisena temporada del Vull Una Resposta. Vivim moments d'incertes i d'excepcionalitats. Però ni les amenaces, ni les visites de la Guàrdia Civil espanyola ni les consignes per atiar la por van aconseguit frenar, un any més, la mobilització de la Diada. L'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència van aconseguir, de nou, portar les seves proclames al carrer.

El dia 1 d'octubre, els ciutadans catalans estem cridats a les urnes. Però abans del dia 1 hi  ha altres convocatòries. La primera aquest vespre, amb el tret de sortida de la campanya del referèndum. I el dia 25, 11 càrrecs i excàrrecs del govern català estan citat al Tribunal de Comptes per les despeses del procés participatiu del 9N. Ara ho desgranarem amb els nostres convidats.

Com diu la cançó: "No podran res davant d'un poble decidit, valent i fort. Que no ens guanyi la por, el demà avui és nostre". De seguida, ens hi posem.

Som-hi. Comencem!

1 comentari: