dijous, 14 de desembre del 2017

Una proposta de programa electoral per al 21-D (Joan Guarch)


Proposta de programa electoral 

COMPROMÍS DE L’ESTAT ESPANYOL I DE LA UNIÓ EUROPEA
1.- RECLAMEM al Govern Espanyol el compromís davant la comunitat internacional pel qual es reconeixeran els resultats del 21D i, si guanya la majoria independentista, que assumirà els resultats i no tornarà a actuar il·legítimament, abusant de la seva posició de força, contra les iniciatives que desenvolupi el Parlament i la Generalitat, legalment elegits i en compliment del mandat rebut a les urnes.

2.- RECLAMEM a la Unió Europea a que vetlli especialment pels drets dels catalans, en tant que ciutadans europeus, a que no siguin vulnerats sota cap concepte per les iniciatives administratives, policials i/o judicials de les institucions espanyoles i a que, aquestes, respectin els resultats de les urnes. 

RESTITUCIÓ DE LES INSTITUCIONS CATALANES

El Parlament resultant de les eleccions a la Generalitat, (recordem que convocades il·legalment per l’Estat Espanyol aplicant l’article 155 de la Constitució Espanyola)

3.- RECONEIXERÀ i restituirà, com a legítima Presidenta del Parlament,  a la MH Sra. Carme Forcadell

4.- RECONEIXERÀ i  restituirà el President MH Sr Carles Puigdemont com a únic President legítim de la Generalitat de Catalunya.

5.- El President, RESTITUIRÀ I/O NOMENARÀ un nou Govern de concentració nacional, amb incorporació de representants totes les forces independentistes presents al Parlament.
6.- El President Restaurarà les plenes competències que tenien, totes les conselleries, abans de la intervenció il·legal de la Generalitat per part del govern de l’EE.

7.- El Govern Reafirmarà i/o nomenarà els càrrecs directius a totes les conselleries i n’exercirà el control efectiu de les mateixes.

RETIRADA IMMEDIATA DE L’ARTICLE 155

Atesa la vulneració dels drets fonamentals i bàsics de la ciutadania i la inconstitucionalitat de mesures com la dissolució del Parlament, la destitució del Govern i, especialment, la destitució del President, els nous Parlament i el Govern, exigiran:

8.- RETIRADA immediata dels efectius policials i militars responsables de la repressió del Referèndum de l’1-O

9.- FINALITZACIÓ de la repressió judicial que sota diferents formes coarta l’exercici dels drets democràtics i les llibertats públiques de cada ciutadà

10.- ALLIBERAMENT  dels presos polítics, encausats o encarcerats per l’Audiència Nacional , el Suprem o qualsevol altre tribunal com a repressió pel procés independentista.
11.- LLIBERTAT de retorn del Govern Català a l’exili de Bèlgica.  

12.- RETIRADA  de tots els processos penals i administratius des del 9 de novembre del 2014 ençà.

13.- FINALITZACIÓ de la intervenció financera de la Generalitat i de totes les mesures de repressió econòmica per part del Govern Espanyol, contra la Generalitat i les entitats catalanes.

14.- RESPONSABILITATS polítiques i judicials als responsables polítics, judicials, policials i econòmics de totes les actuacions repressives exercides contra la ciutadania i les institucions catalanes fins a l’actualitat.

DEBAT CIUTADÀ SOBRE LA CONSTRUCCIÓ D’UN NOU PAÍS

15.- INICIAR  el Procés Constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant per a la construcció de la nova República.

 16.- MANIFESTAR, amb els resultats del Procés Constituent, la voluntat de construcció d’un projecte europeu que reforci els drets socials i democràtics de la ciutadania, així com el compromís de continuar aplicant, sense solució de continuïtat i de manera unilateral, les normes de l’ordenament jurídic de la Unió Europea i les de l’ordenament de l’estat espanyol i de l’autonòmic català que transposen aquesta normativa. 

Un cop aconseguits aquests punts i conclòs el Procés Constituent i, en el moment que es cregui oportú, si la voluntat majoritària del poble català, ha atorgat la seva confiança a les opcions independentistes,  es continuarà amb:

17.- POSADA  en vigor de la DECLARACIÓ signada pels representants de Catalunya el 27-O passats i conseqüentment PROCLAMACIÓ I CONSTITUCIÓ  de la República de Catalunya.

18.- ENTRADA en vigor de la Llei de Transitorietat jurídica i fundacional de la República.

19.- ADOPCIÓ, pel Govern de la Generalitat, de les mesures necessàries per fer possible la plena efectivitat d’aquesta Declaració d’independència i de les previsions de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, amb la publicació dels   DECRETS del Govern i del President:

a) Constituint el Consell General de Justícia de Catalunya i les 4 Audiències Provincials.
      
b) Restaurant el Major Trapero com a Alt comandament del cos de Mossos d’Esquadra i posant el Comandament del cos de Mossos d’Esquadra i tots els cossos policials municipals sota les ordres de la Conselleria d’Interior i el President de  la Generalitat.

c) Creant del Banc Públic Català.

 d) Posant en marxa la Hisenda Catalana i el cobrament de tots els impostos a partir de l’1 de juliol de 2018.

  e) Creant de l’Agència Catalana de la Seguretat Social.

20.- POSAR EN CONEIXEMENT de la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea la constitució de la República catalana i la proposta de negociacions amb l’estat espanyol.

21.- APEL·LAR als Estats i a les organitzacions internacionals a reconèixer la República catalana com Estat independent i sobirà.

22.- AFIRMAR que Catalunya té la voluntat inequívoca d’integrar-se tan ràpidament com sigui possible a la comunitat internacional. El nou Estat es compromet a respectar les obligacions internacionals que s’apliquen actualment en el seu territori i a continuar sent part dels tractats internacionals dels quals és part el Regne d’Espanya.

23.- AFIRMAR la voluntat d’obrir negociacions amb l’estat espanyol, sense condicionants previs, adreçades a establir un règim de col·laboració en benefici de les dues parts. Les negociacions hauran de ser, necessàriament, en peu d’igualtat.

24.- INSTAR a la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir, si és necessari, per aturar la violació de drets civils i polítics en curs, i a fer el seguiment del procés negociador amb l’Estat espanyol i ser-ne testimonis.

25.- PUBLICAR un DECRET d’anul·lació dels judicis, les sentències i els processos judicials, policíacs i administratius en marxa contra ciutadans de Catalunya per la defensa de la democràcia i la llibertat.

FINALMENT FEM una crida a tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la República catalana a fer-nos dignes de la llibertat que ens hem donat i a construir un Estat que tradueixi en acció i conducta les inspiracions col·lectives.

Volem sortir d’aquest Estat Espanyol, feixista, corrupte, retrògrad i inquisitorial per una necessitat, vital, de pura subsistència i clarament de millora de les relacions de vida col·lectives del nostre país, per això hem declarat la constitució de la República i, mitjançant un procés constituent volem construir-la i proclamar-la com un estat lliure i sobirà, modern i àgil, al servei de la ciutadania. 

Amb el Procés Constituent volem decidir de quin tipus de lleis ens hem de dotar i amb quin tipus de Constitució ens volem regir.

Això fa temps que s’està preparant en diversos cercles. El País que Volem i Reinicia han sigut entitats o plataformes pioneres en aquests treballs i ara s’està preparant en el Congrés Catalunya i Futur, que té molt avançada la seva estructura i de la que en podem aportar algunes mostres dels temes que han de presentar-se al debat obert de la ciutadania, tal com explicaré en l’article següent.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada